Lutz Lajos séf specialitásai a Párisi Passage-ban

Párisi Passage
Bezár

Asztalfoglalás

Foglaljon asztalt egyszerűen az OpenTable alkalmazás segítségével! A jobb oldali menüben válassza ki a dátumot és időpontot, valamint hogy hány fő részére foglal. Igény esetén telefonon vagy emailben is állunk rendelkezésére. Éttermünk SZÉP kártya elfogadóhely.

+36 70 702 4088 | info@parisipassage.hu

Lutz Lajos séf specialitásai a Párisi Passage-ban

A magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja, több mint 30 éves szakmai múlttal. Lutz Lajos, a Párisi Passage étterem és a Párisi Udvar Hotel Budapest vezető séfje, a magyar gasztronómia megkerülhetetlen alakja. 

Lutz Lajos séf specialitásai a Párisi Passage-ban

A mértékadó Dining Guide szerint „a monarchikus ízek és a nagymamáink főztje; a régi polgári magyar konyha és az egyszerű, házias ételek jelentik erősségeit.” Nem véletlen, hogy több klasszikus étel összeforrott a nevével az elmúlt években és ezekről a szakma kiválóságai is csak jó érzéssel beszélnek.

 

Lutz Lajos e a specialitások közül készít el újra négy ételt, amit ebben a formában csak most kóstolhattok meg, a Wolt és Bolt applikáción keresztül. Szeretne egy különleges és őszinte élménnyel megajándékozni titeket, elvinni nektek egy falatnyi passzázst az otthonotokba. Séfünk tányérjain a hagyományos ízek egyesülnek új megoldásokkal, minden fogás különleges élmény.

 

Az alábbi ételekkel készülünk:

 

Bajai halászlé – "A bajai stílusú halászlevek készítői számomra a „haladó” technika alkalmazói. Nem kell ide túl sok minden jó halon, vízen, paprikán és vöröshagymán kívül… mégis annyi apró trükk vezet a tökéletességig, ami komoly feladat elé állítja a készítőt. Nincs nagy titok, de jó minőségű és mellékíztől mentes hal és púderállagú kiváló fűszerpaprika nélkül kicsi az esély a sikerre. Szerencsénkre ebben a konyhában nincs megalkuvás ebben sem! Lutz chef úr halleve szépen emulgeált és élénk, a benne lévő füstölt paprika igazán decenssé teszi, ugyanakkor a szépen irdalt pontykockák és a szürke harcsa, a nemes halbelsőség a legmagasabb szintre emeli." – Varju Viktor, kreatív séf (Négyházmajor, korábban Bock Bisztró, Vendéglő a Kisbíróhoz)

 

Ropogós kacsacomb káposztás cvekedlivel – „A kacsacombhoz például a káposztás cvekedli is izgalmas köret, amelyhez Lutz Lajos szakácstól loptam el egy trükköt: a káposztát lereszelve készítette el, és a pirítás előtt kicsavarta, a levet pedig a főzővízbe tette.” – Bíró Lajos, séf és étteremtulajdonos (Bock Bisztró, Vendéglő a Kisbíróhoz)

 

Marhapofa pörkölt – "Az egyik legjobb húsrészből készíti. Méghozzá vörösborral, amitől még zamatosabb lesz az íze. A hús puha és omlós, a szaftja pedig lágy és krémes. Kanállal is meg lehet enni! Hogy izgalmasabb legyen, sült hagymával, paradicsommal, frissítő zöldekkel tálalja. Hozzá a dödölle pedig házias ízvilágú, amely a pirítástól lesz könnyebb állagú." – Bicsár Attila, kreatív séf (Sauska 48)

 

Mákos guba – „Nagyon szeretem a színvonalas édességeket, amelyek a maguk egyszerűségében is izgalmasak és különlegesek, ugyanakkor nem túl édesek. Főképp, ha ez egy gyermekkori nagy kedvencem. Lajos mákos gubája szerelem volt első látásra. Egy igazi házias édesség, amit ötletesen, sok tudással, nagyon finoman készít, pedig nálam magasan van a mérce. Ebben a gubában benne van minden, amiért imádom ezt a hagyományos ételt: Lajos szeretete, alázata és nagy tudása. Kihagyhatatlan!” – Segal Viktor, séf és gasztronómiai tanácsadó

 

Rendeld házhoz vezető séfünk különlegességeit, keresd a Párisi Passage Café & Brasserie-t a Wolt vagy a Bolt applikációban, vagy kattints a “Házhozszállítás” menüpontra!

 

Most elvitelre is kérheted kedvenceidet, add le rendelésed a +36 70 702 4088-as számon, és amint elkészült viheted is! (Bejárat az étterembe a Petőfi Sándor utca felől)

 

Éttermünk házirendje itt olvasható.

Kameraszabályzatunk elérhető ide kattintva.

Adatkezelési tájékoztatónk itt érhető el.

Párisi

1053 Budapest, Ferenciek tere 10.

Tel.: +36 70 702 4088

info@parisipassage.huÉttermünk nyitvatartása:
Minden nap 7:00 és 23:00 óra között